Dakoplossingen delen op Rooftop Festival

Gepubliseerd op:
25 september 2014

Op het eerste Amsterdam Rooftop festival zijn de mooiste initiatieven voor groene en regenbestendige daken gedeeld. Ook Amsterdam Rainproof was aanwezig.

Op donderdag 25 september werd het eerste Rooftop Festival georganiseerd door Amsterdam Rooftop Solutions, een partner van Amsterdam Rainproof. Tijdens het festival zijn de kansen die er liggen op de twaalf vierkante kilometer beschikbare daken in Amsterdam met bewoners en professionals gedeeld.

Zo’n tweehonderd geïnteresseerden kwamen naar Old School op de Zuidas om inspiratie op te doen, ideeën te delen en mensen te ontmoeten die met elkaar naar oplossingen voor een klimaatbestendige stad willen zoeken.

Ook Amsterdam Rainproof was aanwezig op dit festival. Met kleine aanpassingen aan de daken, kunnen we de stad rainproof maken. Zie de dakpagina voor nuttige tips over het regenbestendig maken van je dak.

Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid, was een van de eregasten van het festival. “Amsterdammers hebben deze zomer kunnen ervaren dat een flinke hoosbui de stad kan ontregelen. De noodzaak van een aanpassing aan het veranderende klimaat wordt steeds duidelijker,” zei hij.

Rooftop festival Choho
Wethouder Choho op het polderdak                                                                ©Tobias van Stijn

Rainproof dak

Wethouder Choho bezocht daarna het vernieuwde Polderdak. Op het dak van Old School ligt sinds een jaar een groen dak dat grote hoeveelheden regenwater opslaat. In de week voorafgaand aan het festival werd het Polderdak vernieuwd met groenten in bakken die via draden water opzuigen uit de waterbuffer van Grown Downtown, een nieuw drainagesysteem van Drain Products en zonnepanelen van SolarSedum.

Bekijk de foto’s en de aftermovie van het Rooftop Festival.