De deltacommissaris bezoekt Betondorp

Gepubliseerd op:
30 april 2015

Deze week bezocht de deltacommissaris Amsterdam en het team van Rainproof om te kijken hoe de stad werkt aan de delta-opgaven. Gastheren Gerhard van den Top (dijkgraaf Amstel, Gooi en Vecht) en Udo Kock (wethouder Financiën en Water van de gemeente Amsterdam) gingen met de deltacommissaris op pad in Amsterdam om in gesprek te gaan over de ontwikkelingen op het gebied van klimaatverandering. 

Ivar Manuel (voorzitter stadsdeelcommissie stadsdeel Oost) verzorgde samen met Amsterdam Rainproof een rondleiding door Betondorp. Collega’s lieten zien welk proces er loopt om rainproof maatregelen in een buurt te implementeren.  Lokale beheerders Louis van Parera (Waternet) en Marcel van Houten (Gemeente) lieten de deltacommissaris zien hoe zij werken aan groene daken, waterdoorlatende kratten in de grond, het omzetten van verhard oppervlak in plantsoen en een Cruijff Court (voetbalveld) als onderdeel van de groene zone. Floris Boogaard van Tauw vertelde tijdens de wandeling over het model 3Di en de wateroverlastlandschapskaart (WOLK). Het project Rainproof Betondorp heeft in november de peilstok 2014 gewonnen.

Amsterdam is een van de koplopers op het gebied van ruimtelijke adaptatie. In toenemende mate wordt in Nederland door gemeenten, waterschappen en provincies gewerkt aan aanpassingen in de gebouwde omgeving om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. 

Werkbezoek deltacommissaris Betondorp
© Suzanne Blanchard