De regen vieren op voorplein WOW

Gepubliseerd op:
21 april 2017

De Rain(a)way tegels op het voorplein van WOW Amsterdam laten zien dat regenwater niet alleen een probleem is. Het brengt ook plezier en laat regenwater op een aantrekkelijke en zichtbare manier stromen in de openbare ruimte.

De rode loper van Kolenkit

Op donderdag 20 april openden Jeroen van Berkel, lid Dagelijks Bestuur Stadsdeel West, en Luca van der Putten van PlantageLab de vernieuwde entree van kunstenaarsbroedplaats en hostel WOW Amsterdam. Sinds kort liggen hier namelijk de Rain(a)way tegels. De verdiepte Flood tegels vangen het regenwater van het dak en het plein tijdelijk op en laten het wegzakken in de bodem. 

Beide sprekers refereerden naar de locatie. Een stukje openbare ruimte waar kunst en klimaat mooi samen komen. Bewoners, bezoekers, professionals, iedereen die hier komt wordt bewust dat je het regenwater op een leuke en speelse kan opvangen. De samenwerking van publieke en private partijen heeft dit project mogelijk gemaakt. Samen maken we de stad mooier!   

Jeroen van Berkel: “Dit is de rode loper van de Kolenkitbuurt”

Videoverslag opening Rain(a)way WOW. ©Joris Petterson

Laat het regenwater maar komen!

Jeroen van Berkel liet het water stromen. Na een seintje stroomde het regenwater van het dak door twee regenpijpen over de Rain(a)way tegels. Een mooi moment om deze innovatie te vieren met een glaasje prosecco! Tijd voor de (netwerk)borrel in het KasCo op PlantagLab.

De vernieuwing van het plein is een gezamenlijk project van Plan Bruist, Fien Dekker, Gemeente Amsterdam stadsdeel West, het PlantageLAB, WOW Amsterdam, Waternet en Amsterdam Rainproof.

Bekijk het fotoalbum Opening Rain(a)way tegel WOW Amsterdam
Bekijk de video Rain(a)way voorplein WOW Amsterdam