De straat van morgen

Gepubliseerd op:
26 april 2019

Samen vormgeven aan de straat van morgen. Dat is het doel van onze partner de Knowledge Mile. Al sinds begin 2016 is de Knowledge Mile een actieve partner in ons netwerk. Samen werken we aan een stad die Rainproof is. Een stad die vooruit denkt.

Krachten en verhalen bundelen

Er zijn mooie resultaten geboekt! Reden genoeg om deze ‘knowledge’ te bundelen in een boek, waarin ‘heroes’ van The Knowledge Mile vertellen over de samenwerking. Een van die heroes is Community Manager van Amsterdam Rainproof, Irene Poortinga. Zij vertelt over het gezamenlijke initiatief voor een Daklab op het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam. Een experimenteerplek voor studenten en professionals met vele slimme toepassingen om de stad groener, leefbaarder en regenbestendig te maken. Dit daklab is nu een van de vele groene locaties van de Knowledge Mile Park. En daar zijn we trots op!

Lees meer over de potentie van de stad.

De Mijl van Amstelplein tot stadhuis

De Knowledge Mile is het gebied tussen Amstelplein en het stadhuis, met als belangrijkste straten de Wibaut- en Weesperstraat. Deze straten zijn bebouwd en bestraat. Samen toveren we dit gebied om tot straat van de toekomst. Doel: geen wateroverlast meer na een hevige bui.