De Watervriendelijke Tuinmaand

Gepubliseerd op:
28 februari 2019

We hebben weer prachtige dagen achter de rug. Het zonnetje liet zich van haar beste kant zien. De lentekriebels beginnen bij menigeen te komen. We willen naar buiten. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en tuinplannen te maken.

Te droog, te nat?

Het weer verandert. Het eerste warmterecord dit jaar is alweer verbroken. Afgelopen woensdag is, met een temperatuur van 16,8 graden, officieel de warmste 27 februari ooit gemeten. In 2018 is ook weerrecord naar weerrecord verbroken. Van te nat, naar te droog. Je herinnert je waarschijnlijk nog wel de warme zomer. Op sommige plekken in Nederland is de natuur nog steeds niet hersteld van de droogte van afgelopen zomer. Terwijl we al flink wat regen gehad hebben gehad. Soms dagen achtereen… het blijkt niet genoeg. Hoe bereid jij je tuin voor op dit nieuwe klimaat?

Tuin plannen?

Kunnen de planten in jouw tuin tegen langdurige droogte of juist tegen natte voeten? Vang jij regen op om te benutten tijdens drogere periodes? Of wil je dat? Voor inspiratie en advies gaat in de maand april weer De Watervriendelijke Tuinmaand van start. We organiseren samen met partners uit ons netwerk tuinacties en workshops. We staan daarnaast op informatie markten.

Kun je niet wachten tot april? Wij ook niet! Gelukkig kan je in maart ook genoeg ondernemen. In de grote tuincentra kun je meer informatie krijgen over de regenbestendige tuin. Voorbeeld opstellingen laten je zien hoe je een tuin kan inrichten en het regenwater kan benutten. Je kan er terecht voor brochures vol tips & tricks over de watervriendelijke tuin. Je tegels inruilen voor twee gratis vaste planten? Dat kan ook. Volg ons op Facebook en Twitter en we houden je op de hoogte!

De Watervriendelijke Tuinmaand 2019

Klik op de afbeelding en download de gehele agenda van maart en april als pdf.