Documentaire 'Tijd voor een duurzaam Amsterdam oost'

Gepubliseerd op:
18 juli 2016

Op 14 juli lanceerde de documentaire ‘Tijd voor een duurzaam Amsterdam Oost’. Stadsdeel Oost wil zijn bewoners graag meer bewust maken van het klimaat en duurzaamheid. Om bewoners te inspireren en om te laten zien wat er al gebeurd in de verschillende buurten in Oost, maakte Groot Oost TV deze documentaire.

De documentaire laat zien hoe wij ons nu gedragen en hoe we de stad gebruiken. Maar vooral ook wat wij nu moeten doen om de doelstellingen te halen. Hoe kunnen wij meer duurzame energie opwekken, hoe kunnen wij een circulaire economie op gang brengen, hoe houden wij onze lucht schoon en hoe maken wij een klimaatbestendige stad? In de documentaire laten bedrijven en bewoners zien wat zij doen om een bijdrage te leveren met zonnepanelen, waterbuffers, groene daken, het tegen gaan voedselverspilling, hergebruik van afvalmateriaal en nog veel meer.

Klimaatbestendige stad

Eén van de thema’s in de documentaire is de klimaatbestendige stad. De film licht ons platform toe en toont twee mooie rainproof voorbeelden in Oost. Zo vertelt Timme Wielinga van Intratuin Amsterdam over het regenwaterhergebruik binnen hun bedrijf. Intratuin Amsterdam buffert namelijk 210.000 liter regenwater en gebruikt dit voor het bewateren van de planten. Luca van der Putten vertelt over het groende dak dat regenwater buffert en over de stadslandbouw op het binnenterrein van PlantageLab Wow.

Bekijk hier het hoofdstuk ‘klimaatbestendige stad’.

Bekijk hier de hele documentaire ‘Tijd voor een Duurzaam Amsterdam Oost’.