Een bloemetje voor Noord

Gepubliseerd op:
17 april 2020

In Tuindorp Oostzaan en de Vogelbuurt zijn bloemetjes uitgedeeld. Deze actie is tot stand gekomen dankzij Addenda® kwekers. Zij kunnen vanwege de crisis niet meer alle planten kwijt. Dus gingen zij op zoek naar een oplossing om de planten alsnog een goede bestemming te geven.

Addenda tuinplantjes actie uitdelenHet contact met ons was al snel gelegd. Voor mooie tuinplanten kunnen wij wel een goede bestemming bedenken. Tuinacties met vrijwilligers of een tegelservice waarbij tuintegels plaats kunnen maken voor tuinplanten? Het kan allemaal. In samenwerking met de gemeente Amsterdam én woningcorporaties Eigen Haard en Ymere is het zelfs gelukt om beide voor elkaar te krijgen!

“Vandaag een bloemetje, volgende week de tegels.”

Vandaag zijn enkele tuintjes opgeknapt van bewoners van Eigen Haard. Er is flink geschoffeld en geharkt om ruimte te creëren voor de prachtige, paarse Campanula’s. Ook zijn deze plantjes uitgedeeld in verschillende wijken. De gemeente haalt op 28 april de tuintegels en klinkers op. Zo zorgen we er samen voor dat het regenwater makkelijker de bodem in kan. Groen (in plaats van stenen) in de tuin, zorgt ook voor meer biodiversiteit en voor minder hitte in de zomer. Het regende vele blije gezichten en leuke reacties! En het duurde niet lang voordat de eerste plant al een mooi plekje in de tuin van een bewoonster van Ymere bemachtigd had.

Addenda tuinplantjes actie uitdelen