EU Voorzitterschap 2016: Rainproof doet mee

Gepubliseerd op:
30 december 2015

Nederland mag van januari tot en met juni 2016 het Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op zich nemen. Tijdens het Voorzitterschap is Amsterdam zes maanden lang een ontmoetingsplaats voor innovaties, kunst, cultuur en samenleving. Door de gehele stad vinden er in deze periode allerlei activiteiten plaats en Amsterdam Rainproof doet natuurlijk ook mee!

Zo zijn we te vinden op de FABCity campus: een tijdelijke campus waar oplossingen voor grootstedelijke problemen worden getoond. Hier laten we zien hoe regenwater verwerkt kan worden op daken, in gebouwen en op het maaiveld.

Ook zijn we te vinden in het Smart City Experience Lab op het Marineterrein. Het innovatieve lab heeft als doel om inwoners, bedrijven en steden te informeren over grootstedelijke oplossingen en vooral ook te laten zien wat er al gebeurt!

Tijdens het EU Voorzitterschap staan er ook vele werkbezoeken op het programma. Zo kunnen professionele delegaties een bezoek brengen aan Stichting PlantageLab, waar wordt verteld met welke rainproof maatregelen wordt geëxperimenteerd. 

Marineterrein
Marineterrein ©Edwin van Eis