Expositie REGEN in Het Scheepvaartmuseum

Gepubliseerd op:
16 januari 2020

Bezoek de expositie REGEN in Het Scheepvaartmuseum. Laat je verrassen door de combinatie van film, fotografie, informatie en interactie. 

Film en fotografie

De film REGEN van filmmaker en fotograaf Chris Teerink is een remake van de poëtische film Regen van Joris Ivens en Mannus Franken, uit 1929. Dit origineel is een avant-garde klassieker en is om die reden toegevoegd aan de Canon van de Nederlandse film. Geïnspireerd door dit pionierswerk vol filmische vindingrijkheid, heeft Teerink een eigentijdse versie gemaakt, als eerbetoon. Bekijk de film en herontdek de stad. Ook als het regent, is Amsterdam prachtig.

De film is gemaakt met analoge foto’s, zwart/wit zoals de beelden van Ivens. Enkele van deze beelden zijn uitvergroot en hangen aan de wanden. Leer wat deze beelden te maken hebben met het regenbestendig maken van de stad. Deze expositie laat je als toeschouwer anders naar de stad kijken. Regen is alledaags, soms vervelend, maar regen is ook mooi en sfeervol, praktisch en nuttig.

Laat je inspireren door de film REGEN van Chris Teerink, de podcasts over regen in de stad en ontdek hoe we gezamenlijk de stad regenbestendig maken. Laat ons weten wat jij doet (of gaat doen) om wateroverlast in jouw omgeving tegen te gaan.

De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 18 januari t/m zondag 1 maart 2020 in Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam. 

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof.