Gezocht: eetbare tuinen in de stad!

Gepubliseerd op:
7 maart 2017

Het is heel normaal geworden: een tuin volledig betegelen. Het oogt zo lekker opgeruimd en strak. Een paar potten met buxus erop, de XL loungeset installeren en klaar. Tot de eerste hoosbui komt en het water niet wil weglopen. En je erachter komt dat je naar vogels in je tuin voortaan kunt fluiten. O, en je kinderen moeten naar de buren om te zien hoe een bloempje bloeit. Toch jammer.

Stenen kun je niet eten

Voor het project Stenen kun je niet eten – waarover een boek geschreven gaat worden – zijn Marije van der Park, Rozemarijn Oudejans en Sietske Mol op zoek naar mensen met een eetbare tuin in Nederlandse steden. Een eetbare tuin is lekker belangrijk: je vergroot ermee de biodiversiteit, creëert mogelijkheden om te ontspannen, vermindert wateroverlast, vermindert hittestress, zuivert de lucht en je proeft ook nog eens hoe een versgeplukte aardbei smaakt. Tabee grijze tegel, hallo groen! Er goed dus ook voor de Watervriendelijke tuin!

Oproep: Amsterdamse eetbare (dak)tuin

Het project is op zoek naar stadsbewoners met een eetbare tuin die gezien mag worden. De tuin zal voorjaar-zomer en/of najaar-winter 2017 worden gefotografeerd.

Een eetbare tuin:

  • is anders en meer dan een moestuin
  • heeft zoveel mogelijk eetbare of bruikbare planten
  • heeft zowel eenjarige- als vaste planten, kruiden, vruchtdragende heesters, bomen en klimplanten

Ben jij trots op je eetbare tuin en wil je anderen inspireren om hun tuin een stukje groener te maken? Doe mee en vul vóór 31 maart het aanmeldformulier in op www.stenenkunjenieteten.nl.

Amsterdamse eetbare (dak)tuin projecten