Handboek voor de watervriendelijke tuin

Gepubliseerd op:
27 februari 2018

‘Help, mijn tuin is te nat! Wat moet ik doen?’ Deze vraag krijgen medewerkers van tuinwinkels vaak van hun klanten. Veel mensen kloppen bij een tuinwinkel aan als het gaat om tuinadvies. Logisch, want daar lopen veel experts rond. Voor advies en tips en tricks bij extreem weer, is er nu het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’. Amsterdam Rainproof las samen met vele anderen mee tijdens de ontwikkeling en adviseerde over de inhoud. Lees verder voor meer informatie.

Tips en tricks voor een watervriendelijke tuin

Uit het extreme weer van de laatste jaren en de klimaatscenario’s van het KNMI blijkt dat het ook de komende tijd vaker harder zal regenen. Tegelijkertijd komen er meer periodes met aanhoudende warmte en droogte. Het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’ geeft tips en tricks over welke maatregelen je zelf kan nemen. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste planten voor verschillende tuintypen, of aan tips hoe je een regenton goed aansluit. Met het handboek kan de tuinwinkel zijn klanten nog beter adviseren en gaat iedereen makkelijker zelf aan de slag met een watervriendelijke tuin!

Download het handboek

Het ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’ bevat 19 praktische tips, en is een uitgave van de Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling, atelier GROENBLAUW en Tuinbranche Nederland. De ontwikkeling is mogelijk gemaakt door Stichting RIONED, STOWA, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Tuinbranche Nederland. Het handboek is te verkrijgen bij lokale tuinwinkels, maar ook digitaal beschikbaar via de gratis download PDF icon‘handboek voor de watervriendelijke tuin’

Actiemaand ‘Natuurlijk: de watervriendelijke tuin’

Het thema ‘de watervriendelijke tuin’ is momenteel een hot topic. In april is er daarom een speciale actiemaand in de tuincentra. In Amsterdam staan er in april veel acties op de planning.  Houd onze website in de gaten voor een overzicht. Wil jij als organisatie/initiatief samenwerken met tuinwinkels om watervriendelijke maatregelen bij tuineigenaren onder de aandacht te brengen? Als je niet precies weet bij wie te beginnen, neem dan contact op met ons.

Heb je een initiatief buiten Amsterdam?  Neem dan contact op met Brenda van Tuinbranche Nederland: Brenda.Horstra@Tuinbranche.nl. Zij helpt je graag verder!