Het NK Tegelwippen is terug

Gepubliseerd op:
11 februari 2021

Meld jouw gemeente aan voor het NK Tegelwippen

Vorig jaar ging Amsterdam de strijd aan met Rotterdam tijdens het NK Tegelwippen. Dit jaar daagt de organisatie van het NK alle Nederlandse gemeenten uit om mee te doen. Maak kans op de Gouden Tegel en schrijf je als gemeente in!

Eén hectare gewipte tegels

Gemiddeld 40 procent van het stedelijk oppervlak bestaat uit tuinen. Het NK Tegelwippen stimuleert bewoners om hun tuinen te vergroenen of een geveltuin aan te leggen. Dit maakt de gemeente mooier, hitte- en waterbestendig en het vergroot de biodiversiteit. De competitie tussen Rotterdam en Amsterdam leidde tot maar liefst één hectare gewipte tegels!

Schrijf je in!

Het NK Tegelwippen zal starten op 23 maart en lopen tot 30 september 2021, genoeg tijd om je hele gemeente te vergroenen! En natuurlijk om je rivaal te verslaan. Door het hele land zullen er verschillende derby’s plaatsvinden van gemeenten die tegen elkaar tegels wippen. Daarnaast strijden alle gemeenten tegen elkaar voor de prestigieuze Gouden Tegel! Wie daag jij uit? Weet je het niet? Dan helpt de organisatie je met het vinden van een match. Het is ook mogelijk om zonder match deel te nemen. Deelname is makkelijk en gratis, het enige wat je nodig hebt is enthousiasme om – samen met de inwoners – zoveel mogelijk tegels te verruilen voor groen. Schrijf je in!

Waarom tegelwippen?

Met het NK Tegelwippen wordt Nederland een stukje groener. Het NK maakt onderdeel uit van de gezamenlijke ambitie ‘Een groenere wereld begint in je eigen tuin’. Dit is de ambitie van een grote groep organisaties, waaronder: Stichting Steenbreek, Tuinbranche Nederland, IVN, Samen Klimaatbestendig, vereniging GDO, Ons Water, Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.