Het Parool op Rainproof excursie

Gepubliseerd op:
27 september 2018

Wie het Parool leest heeft het waarschijnlijk al gezien. Een groot artikel over de Rainproof excursie langs waterbestendige tuinen in de editie van 21 september. En daar zijn we best trots op!

Samen met een fotografe Dingena Mol, is journaliste Kirsten Dorrestijn op fietsexcursie gegaan. Ivo Tanis, teamlid van de Regenwacht heeft een grote groep geïnteresseerden, verschillende regenbestendige tuinen en pleinen in stadsdeel West laten zien. Want ook na een kurkdroge zomer volgt regen. Ivo legt uit hoe je de regen kan opvangen en laat verschillende voorbeelden zien. De groep loopt langs regenpijpen die van het riool zijn afgekoppeld, een regenwatervijver, een watertrap, unieke waterdoorlatende designtegels én een ‘zitkuil’ van bakstenen waarin het water langzaam de grond in kan sijpelen.

Lees het gehele artikel in het Parool.

De Regenwacht organiseerde – in opdracht van Amsterdam Rainproof – deze inspiratietour in nauwe samenwerking met Natuur & Milieuteam Zuid. Wil jij nou ook op een Rainproof excursie? Mail dan naar info@rainproof.nl en wij houden je op de hoogte. Binnenkort volgt er een nieuwe datum voor een tweede fietsexcursie langs regenbestendige tuinen.