'Hoe maken we Amsterdam Rainproof' in stadskrant

Gepubliseerd op:
9 november 2021

In de stadskrant van Amsterdam is er deze editie (november) veel aandacht voor het weerbaar maken van de stad Amsterdam. Hoe houden we in de stad het hoofd koel en de voeten droog? Want steden hebben het zwaar bij extreme regenbuien. Net zoals bij extreme hitte en droogte. Het veranderende klimaat heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven. Kortom, het is tijd voor actie!

Hoe maken we samen Amsterdam weerbaar?

Overal in de stad wordt gewerkt aan een klimaatbestendige omgeving. Grote projecten in de wijken zoals in de Rivierenbuurt, Bellamybuurt en Betondorp. Of aanpassingen op pleinen zoals schoolpleinen en in tuinen. Al deze maatregelen samen moeten ervoor zorgen dat Amsterdam ook in de toekomst beter bestand is tegen hitte, droogte, wateroverlast door hevige regenval en overstromingen.

Bekijk de stadskrant en lees hoe we in Amsterdam het hoofd koel en de voeten droog houden. Heb jij veel regenoverlast in jouw tuin? Of vermijd je jouw balkon of dakterras in de zomer vanwege de hitte? Kijk dan wat jij kan doen om jouw omgeving én hiermee jouw stad rainproof te maken.

Stadskrant Amsterdam november 2021