Hoe wil jij dat de gemeente omgaat met water? Jouw mening telt!

Gepubliseerd op:
10 augustus 2021

Maak Amsterdam: klaar voor de regen

De komende jaren werkt Waternet samen met de Gemeente Amsterdam aan de rioleringen. Zo blijven de rioleringen goed werken. Ook wordt de stad zo beter voorbereid op wateroverlast. De plannen worden opgesteld zodat in 2022 gestart gestart kan worden. Hebt je ideeën hiervoor? Je kan nu nog meedenken over de plannen!

Gemeente Amsterdam werkt aan het Omgevingsprogramma Riolering. In dit plan staat omschreven hoe de gemeente de komende jaren omgaat met afvalwater, hemelwater en grondwater.

Omgevingsprogramma Riolering Amsterdam

Op dit moment is 80% van het plan klaar. Wat opvalt:

  • Het Omgevingsprogramma Riolering stelt voor om de openbare ruimte van de stad in te richten zodat het een bui van 70 mm in één uur kan verwerken.
  • Er worden activiteiten voorgesteld om particulieren te stimuleren hun eigen terrein ook rainproof in te richten.
  • Er komt meer aandacht voor problemen met grondwater. Het regent namelijk steeds vaker en harder. De riolering van Amsterdam is niet geschikt voor extreme hoosbuien. Daarom moeten we de regen ook boven de grond kunnen vasthouden en afvoeren.
  • Gemeente Amsterdam wil het onderhoud aan rioleringen combineren met ander werk. Bijvoorbeeld werk aan kades en bruggen. Zo worden kosten bespaart en is er minder overlast.

Riolering en wateroverlast: wat vind jij?

Bekijk de 80% versie van het Omgevingsprogramma Riolering. Wil je meedenken over dit plan? Via dit formulier kun je jouw aandachtspunten, vragen of andere opmerkingen doorgeven. Geef vóór 7 september 2021 jouw reactie via het formulier Omgevingsprogramma Riolering.