Hoosbui benadrukt noodzaak klimaatbestendige steden

Gepubliseerd op:
31 mei 2016

Grote delen van Nederland kregen afgelopen maandag avond te maken met veel wateroverlast door zware regen – en onweersbuien. Voor grote delen van het land gold code oranje, die pas later op de avond overging in code geel. 

Vooral in het oosten, midden en zuiden van Nederland brak de hemel open. De veiligheidsregio riep op alleen in geval van levensgevaar met 112 te bellen, bij ondergelopen kelders met de brandweer te bellen en waterschade te melden bij de verzekeraars. Bekijk hier meer beelden van wateroverlast in Nederland.

Wateroverlast in de tuin
Tuinen liepen onder water. Sommige inwoners maakten van de nood een deugd: ze vingen het regenwater op! Foto links: ©Jan Ermers, rechts ©Yvonne Drenth 

Hoosbui in Amsterdam

De meeste hevige regen viel niet in Amsterdam. Toch ging het er in onze stad ook even hevig aan toe. Omstreeks 21.00 uur waren er stevige buien en onweer. Naast een aantal mooie beelden en filmpjes van geringe wateroverlast zorgde de kleine wolkbreuk niet voor noemenswaardige problemen. 

Waternet en Rainproof waarschuwden voor de aanstormende hoosbui via de website en social medie met tips om overlast zo veel mogelijk te beperken. Lees hier tips om je gebouw regenbestendig te maken. 

Wateroverlast Amsterdam Centraal Station
Het dak van het Centraal Station kon al het water niet verwerken. ©Mark van der Horst.