Hoveniers Rainproof

Gepubliseerd op:
4 februari 2015

Een groep enthousiaste hoveniers is op dinsdag 3 februari met ons het gesprek aangegaan over hoe zij Rainproof mee kunnen nemen in hun werk.

In plaats van in groepen de discussie te voeren, schoten de onderwerpen direct over tafel. Ze vinden Rainproof niet alleen een belangrijk gesprekonderwerp, ze blijken er ook al regelmatig rekening mee te houden in het ontwerp, de aanleg en het beheer van het groen. De hoveniers zien veel kansen om het verhaal van water te voeren met opdrachtgevers, met Rainproof vooral als positieve bijvangst. Hoveniers kunnen hiermee veel bijdragen aan bewustwording over Rainproof en het vergroenen van ontwerpen in de stad. Bij hoveniers blijkt een grote vraag te zijn naar tastbare voorbeelden en kennis over mogelijke maatregelen om regenbestendig te kunnen handelen, waarmee ze het gesprek met hun klanten kunnen aangaan. Kortom een flinke basis voor toekomstige regenbestendige groene daken, gevels, tuinen en parken!

Dank voor jullie inzet Jansen Hoveniers, Donkergroen, Hovenier Leurs, Sempergreen, De Dakdokters, Stukart tuinen, Van der Tol, Balkenende Hoveniers en GroenRijk Zwanenburg.

Ben je een Amsterdamse hovenier, was je niet aanwezig, en wil je graag aansluiten? Neem contact met ons op.

Heb je een prachtig Amsterdams project die bijdraagt aan Rainproof en wil je die met iedereen delen? Dat kan via onze projectenkaart!