Hulp voor een groenere tuin

Gepubliseerd op:
12 april 2022

In de week van de groene tuin helpen wij je graag aan informatie hoe jij een groenere tuin kan creëren. Wil jij ook tegels in je tuin vervangen door groen? Meld dan je tegels aan voor de tegel(ophaal)service. Deze service van de gemeente Amsterdam komt vijf keer in ieder stadsdeel langs en haalt jouw tegels gratis op. Jij hoeft ze alleen maar te verwijderen en aan te melden.

Tegels eruit, groen erin!

Wil je wel vergroenen, maar weet je nog niet precies hoe dit aan te pakken? Heb je advies nodig? Of kan jij een beplantingsplan gebruiken? Gezonde tuinaarde, tuintips en inspiratie, misschien zelfs een boompje? Woon je in Oud Zuid (in samenwerking met GroeneBuurten), West, Centrum, Tuindorp Oostzaan (alleen voor huurders van Ymere en Stadgenoot), Geuzenveld, Slotermeer en Sloterdijken. Of je nu bewoner bent, bedrijf, huurder of school, iedereen kan meedoen. Na advies en hulp van Tegels eruit, groen erin! kun je gegarandeerd starten met het vergroenen van je tuin. Aanmelden via tegelseruit.nl/aanmelden.

Tegels eruit, groen erin!

Helpende handjes

In Amsterdam zijn nog meer bevlogen initiatieven te vinden, die jou graag ondersteunen in de tuin. In Oost kun je vragen over groen en mogelijk hulp in je tuin stellen aan Jungle Amsterdam. Hulp nodig voor groen in stadsdeel Zuid? Kijk bij Tegels eruit in Stadsdeel Zuid, initiatief van GroeneBuurten voor inspiratie en klimaatbestendige voorbeeldtuinen. Wil je wel vergroenen, maar heb je hulp nodig om de tegels te verwijderen? Via een oproep op Buurtgroen020 kom je wellicht in aanraking met die welwillende buur die jou een handje kan helpen. Of neem eens een kijkje bij het Huis van de Wijk in jouw stadsdeel. Ook daar zijn vele betrokken vrijwilligers die graag helpen de wijk een stukje mooier en beter te maken.

Rainproof Coaches

Samen met Natuur & Milieuteam Zuid zijn Rainproof Coaches opgeleid. De coaches zijn speciaal opgeleid om te kunnen zien wat de do’s & don’ts zijn in jouw tuin. Ze brengen snel in kaart wat de knelpunten en mogelijkheden zijn. Past een regenton in jouw tuin? Of kan de regenpijp ontkoppeld worden van het riool? Misschien wil je wel meer groen in de vorm van een wadi, of een sedumdak op je schuurtje?

Er zijn legio maatregelen en de Rainproof coaches proberen samen met jou de juiste te vinden voor een klimaatvriendelijke tuin. Wil jij een advies van een van deze coaches en woon je in Amsterdam Zuid? Meld je dan nu aan voor een gratis Rainproof-tuinadvies op maat. Deze pilot richt zich alleen nog op de Rivierenbuurt, daarna volgt de rest van Amsterdam (hopelijk) snel!

Voor sommige maatregelen zijn er zelfs subsidies beschikbaar.