Intratuin opent eerste 'Leven in de tuin' afdeling

Gepubliseerd op:
18 november 2016

Op donderdag 10 november opende de eerste nieuwe landelijke afdeling ‘Leven in de tuin’ bij Intratuin Heerhugowaard. Met ‘Leven in de Tuin’ wil Intratuin Nederland laten zien hoe belangrijk de rol van de tuin is voor de bodem, waterhuishouding, planten en dieren!

Ter ere van de opening  gaf Arjan Postma, de bekende boswachter van televisie en schrijver, de leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Paperclip uit Heerhugowaard een inspirerend college over de natuur ‘dichtbij huis’. Daarna werd de afdeling feestelijk geopend door de directeur Intratuin Nederland – Peter Paul Kleinbussink. Opening Leven in de Tuin Intratuin

Waar om ons heen steeds meer groen moet wijken voor steen, zien we in een groeiend aantal tuinen juist het omgekeerde gebeuren: daar wint de ‘natuurtuin’ steeds meer terrein. Op allerlei niveaus zien we een sterke beweging naar een puur en natuurlijk leven. Steeds meer mensen vragen zich af: hoe is het eigenlijk gesteld met het leven en de natuur in mijn tuin? ‘Leven in de Tuin’ kwam tot stand in samenwerking met landelijke organisaties zoals De Vlinderstichting, De Nederlandse Bijenhouders Vereniging en Vogelbescherming Nederland.

Water bij 'Leven in de Tuin'