Jouw eigen Rainproof site

Gepubliseerd op:
7 februari 2019

Wat gebeurt er in jouw omgeving als er een hoosbui valt? In Amsterdam zijn we hard op weg Rainproof te worden. De hevige regenbuien kunnen we steeds beter verwerken. Op deze site delen wij op een laagdrempelige manier onze kennis; van het aansluiten van een regenton, tot een groen dak of geveltuin. Wil jij ook een eigen Rainproof site voor jouw gemeente of waterschap? Dat kan! We horen graag waar jouw voorkeur naar uit gaat en wat je wensen zijn. Mail je naam, organisatie, telefoonnummer en eventuele vragen naar info@rainproof.nl onder vermelding van ‘het platform’ en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Nu ook Rainproof voor jouw gemeente

De website is zo gebouwd dat we deze op een laagdrempelige manier aan andere organisaties kunnen aanbieden. De menu’s op de website zijn aan te passen naar eigen wens. De algemene content kan overgenomen worden en de locatie specifieke content (zoals projecten, nieuws, agenda) zijn zelf toe te voegen. Dankzij een zogenaamde ‘content hub’ kunnen we interessante content van alle organisaties met een Rainproof website uitwisselen. Amstelveen ging je al voor en heeft gekozen voor een Rainproof website. Hiermee bieden zij hun inwoners en ambtenaren een grote hoeveelheid informatie aan. Met deze site creëren ze bewustwording en stimuleren zij bewoners om tot actie over te gaan.

“De gemeente is aan zet als het gaat om de aanpassingen in de openbare ruimte en de aanleg van een gescheiden riool. Maar om Amstelveen klimaatbestendig te maken, hebben we onze inwoners en bedrijven ook nodig”, aldus wethouder Duurzaamheid van Gemeente Amstelveen, Floor Gordon.

In vijf stappen jouw eigen Rainproof site

Samen Rainproof stappenplan