Is jouw tuin regenbestendig?

Gepubliseerd op:
22 november 2019

Wat voor tuin je ook hebt, één ding hebben alle tuinen gemeen. Tuinen zijn bij uitstek de plek om regen op te vangen. Op deze site staan veel tips om jouw tuin om te toveren tot een ware regentuin. Maar we gaan nog verder. Niet iedereen is zelf in staat om zijn tuin te vernieuwen, regenbestendig in te richten en te onderhouden. Ook daar ondersteunt ons netwerk in, samen met vele vrijwilligers. Partners als Stichting Present Amsterdam en de Nederlandse Tuinenstichting organiseren projectdagen sociaal tuinieren om tuinen op te knappen.
Uiteraard steken wij ook frequent de handen uit de mouwen en dragen een steentje af.

Rainproof tuinacties

Ieder jaar worden zo diverse bewoners geholpen met het rainproof inrichten van hun tuin. Zo ook dit jaar, in 2019. Van Zuidoost, via Amsteldorp naar de Jordaan zijn de tuinacties georganiseerd. In de loop der jaren zijn er op deze manier een behoorlijk aantal regenbestendige tuinen bij gekomen. Een groene, rainproof, loper wordt op deze manier langzaamaan over de Amsterdamse tuinen uitgerold. Doe je mee?

Het doel: de omgeving waterbestendiger, leefbaarder en groener maken en het bewustzijn te vergroten. Naast eeuwige dankbaarheid levert het een mooi en tastbaar resultaat op. En droge voeten voor deze mensen en hun buren!