Ken jij de Duurzame Wegwijzer al?

Gepubliseerd op:
16 november 2020

Ken je dat? Je wilt graag duurzamer en slimmer gaan leven. Je wilt meer groen in de straat, misschien een minder hoge water- of elektriciteitsrekening? Schonere lucht, regenwater opvangen of een groen dak aanleggen? Kortom, je wilt iets doen tegen klimaatverandering én dat zonder dat de kosten de pan uitrijzen. Waar begin je dan? Er zijn heel veel mogelijkheden om aan de slag te gaan. In de rainproof toolbox staan maatregelen die je kan treffen om jouw omgeving regenbestendig te maken. Voorbeelden hoe je regenwater kan opvangen en benutten, maar er is meer. Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van energie, wonen, schoon vervoer en circulair leven? Wil jij duurzamer leven? Dan helpt de Duurzame Wegwijzer op www.nieuwamsterdamsklimaat.nl je op weg.

Duurzame wegwijzer

In de Wegwijzer staat bijvoorbeeld een stappenplan voor zonnepanelen, subsidies voor stadslandbouw of (blauw)groene daken. Vraag gratis persoonlijk advies van een energieadviseur aan of tref je subsidiemogelijkheden voor isolatie. Je vindt ook voorzieningen voor elektrisch rijden, en de adressen van Repair Cafés en verkooppunten van streekvoedsel. Voor een ieder wat wils. De Wegwijzer laat zien welke mogelijkheden bij jou passen. Je kunt alles direct doen, boeken of aanvragen. De Duurzame Wegwijzer van de gemeente Amsterdam geeft je in 1 minuut een persoonlijk overzicht van de duurzame stappen die je kunt zetten en hoe je dat kunt financieren. Volledig, betrouwbaar en onafhankelijk advies.

Advies op maat

Met dit advies kunnen we allemaal iets doen om Amsterdam die fijne stad te laten blijven om te leven en werken. Maak huis, tuin of buurt groener of stap over op schoon vervoer. Zet een kleine of een grote stap. Doe wat bij je past.