Primaire tabs

knowledge mile spons

Knowledge Mile wordt Sponge Mile

Gepubliceerd op

27 februari 2015

De strook van de Weesperstraat – Wibautstraat is sinds kort omgedoopt tot Knowledge Mile. Amsterdam Creative Industries Network, een coalitie van verschillende organisaties en bedrijven waaronder Amsterdam Rainproof, heeft de ambitie om van de Knowledge Mile een ‘kennisstraat’ te maken. Een creatieve leeromgeving waar kunst, technologie en innovatie samenkomen.

Tijdens de eerste Knowledge Mile Challenge, op 5 november 2014 is het concept Spons gekozen als winnaar.  Het idee is om de Mile te laten functioneren als spons. Kleinschalige maatregelen, zoals verticale tuinen, moestuinen, daktuinen, en regentonnen kunnen het regenwater tijdelijk absorberen en vervolgens langzaam afgeven aan het (hemel)watersysteem.

We zijn begonnen aan een prachtig ‘kennislab’ om samen met studenten, bewoners, creatieve ondernemingen en instituten te onderzoeken hoe we gezamenlijk de Knowledge Mile kunnen transformeren naar een regenbestendige straat!

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Het dak van onze VvE in de Transvaalbuurt, vlakbij de Wibautstraat moet binnenkort vernieuwd worden. Ik ben benieuwd of een groendak gerealisserd kan worden zonder dat het ons uiteindelijk extra kost, zou een mooie win-win' zijn.

David van Bezooijen (niet gecontroleerd) replied on

Dat zou zeker mooi zijn. Blijf vooral betrokken bij de Knowledge Mile! Ook start binnenkort Rooftop Revolution, die richten zich op het crouwdfunding model om groen/blauwe daken te realiseren. 

Redactie Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Dit gaat over een rainproof

StraatStraat

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee