Lancering folder ‘Maak je tuin rainproof’

Gepubliseerd op:
4 juli 2016

Op 4 juli bood wethouder Kock de folder ‘Maak je tuin rainproof’  aan, aan de Branchevereniging van hoveniers VHG. In de folder staan maatregelen voor bewoners om tuin of dakterras zo rainproof mogelijk in te richten. De folder ‘Maak je tuin rainproof’ is vanaf vandaag online te downloaden.  

Wethouder Udo Kock, gemeente Amsterdam: “Deze praktische folder kan elke Amsterdammer inspireren en/of stimuleren om tuin of dakterras zo regenbestendig mogelijk in te richten. Dit is belangrijk omdat het steeds vaker harder regent, zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend. Dat regenwater kan niet altijd weg en veroorzaakt dan overlast en schade. Kleine aanpassingen in de tuin kunnen al een groot verschil maken.” 

Elke druppel telt

Regen valt overal, in je tuin, op je dak, op straat en op een plein. Iedereen kan wat doen om de sponswerking van de stad – het tijdelijk opvangen van water en vertraagd afvoeren – te vergroten.  Daarom heeft Rainproof samen met het netwerk van hoveniers de folder “Maak je tuin Rainproof ” ontwikkeld. Hoveniers kunnen zo makkelijk laten zien wat bewoners zelf kunnen doen om droge voeten te houden en het regenwater te benutten.

Directeur Egbert Roozen, branchevereniging VHG: “Elke druppel die je opvangt, telt. Groen is meer dan decoratie alleen, het helpt grote problemen als regenwateroverlast aan te pakken. Bovendien: wie tegels vervangt door groen, helpt meteen ook de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. De VHG-hoveniers staan de consument graag bij met advies en het uitvoeren van meer ingrijpende maatregelen zoals tuinrenovatie of -aanleg.”

De overhandiging van de folder vond plaats in de Tuin van Jan in Amsterdam West. Een paradijstuin waar regenvijvers het water van de naastgelegen daken opvangen.