Lancering platform Rooftop Revolution

Gepubliseerd op:
16 april 2016

Op 14 april ging het allereerste crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor groene daken ter wereld live met de eerste 5 Amsterdamse dakprojecten. De start van een Rooftop Revolution.

Wethouder Duurzaamheid in Amsterdam Abdeluheb Choho, directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel en Indra Heerkens van Stichting DOEN gaven het startschot van de Rooftop Revolution. Boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten installeerde bovendien de initiatiefenemers van de eerste vijf dakprojecten in hun nieuwe functie als stadse ‘dakboswachter’.

Het vergroenen van daken is een perfecte manier om de leefkwaliteit van de buurt omhoog te brengen en tegelijk de stedelijke uitdagingen aan te pakken. Het zorgt voor buffering van regenwater, brengt verkoeling, draagt bij aan de biodiversiteit, en leidt tot betere isolatie en energiebesparing. De potentie is enorm, alleen al in Amsterdam is 12km2 aan plat dak dat nog niet nuttig wordt gebruikt.

Het platform

Op het Rooftop Revolution platform kan je een dakproject aan maken of steunen. Het is de bedoeling om samen een enorm dak-natuurgebied aan te leggen. Aangemelde projecten krijgen begeleiding van Rooftop Revolution bij het ontwikkelen van de (waterbergende) daktuin.

Rooftop Revolution is een initiatief van De Groene Grachten en De Gezonde Stad en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, Stichting DOEN, Rabobank, Amsterdam Rainproof, Let It Grow en Natuurmonumenten.