Primaire tabs

Rooftop Revolution

Lancering platform Rooftop Revolution

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

16 april 2016

Op 14 april ging het allereerste crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor groene daken ter wereld live met de eerste 5 Amsterdamse dakprojecten. De start van een Rooftop Revolution.

Wethouder Duurzaamheid in Amsterdam Abdeluheb Choho, directeur Natuurmonumenten Marc van den Tweel en Indra Heerkens van Stichting DOEN gaven het startschot van de Rooftop Revolution. Boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten installeerde bovendien de initiatiefenemers van de eerste vijf dakprojecten in hun nieuwe functie als stadse ‘dakboswachter’.

Het vergroenen van daken is een perfecte manier om de leefkwaliteit van de buurt omhoog te brengen en tegelijk de stedelijke uitdagingen aan te pakken. Het zorgt voor buffering van regenwater, brengt verkoeling, draagt bij aan de biodiversiteit, en leidt tot betere isolatie en energiebesparing. De potentie is enorm, alleen al in Amsterdam is 12km2 aan plat dak dat nog niet nuttig wordt gebruikt.

Het platform

Op het Rooftop Revolution platform kan je een dakproject aan maken of steunen. Het is de bedoeling om samen een enorm dak-natuurgebied aan te leggen. Aangemelde projecten krijgen begeleiding van Rooftop Revolution bij het ontwikkelen van de (waterbergende) daktuin.

Rooftop Revolution is een initiatief van De Groene Grachten en De Gezonde Stad en wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam, Stichting DOEN, Rabobank, Amsterdam Rainproof, Let It Grow en Natuurmonumenten.

 

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Wat een mooi project !!  Meer groen in Amsterdam.     Maar ik heb een vraag aan u,  mijn oudere zus woont al veertig jaar in de Bijlmer in Hofgeest op de bovenste etage. Ze keek uit over heel veel bomen. Een aantal jaren is het park verplaatst er kwamen sportvelden. Tuurlijk dat is ook belangrijk. Er staan nu nog veel bomen tussen de flats, de reigers vliegen af en aan in het voorjaar, een prachtig gezicht. Maar nu  de bomen moeten weg, de parkeerplaatsen worden veranderd . Wat kunnen wij nog doen?  Het beetje groen wat er nog is.

Petra de Quaast... (niet gecontroleerd) replied on

Hoi Petra,
Bij grootschalige renovatie moet soms extra ruimte worden gereserveerd. Bij dergelijke plannen is er meestal ook een mogelijkheid tot inspraak, vaak vind je deze via de website van de gemeente Amsterdam. Wat je kunt doen is van de inspraak mogelijkheid gebruik maken of jullie zorgen op papier uiten. Succes!

Redactie Rainproof (niet gecontroleerd) replied on

Dit gaat over een rainproof

DakDak

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee