Lot ‘goes international’

Gepubliseerd op:
9 november 2021

Rainproof programma strateeg en medeopzetter Lot Locher gaat zich internationaal inzetten voor een klimaatadaptieve en toekomstbestendige omgeving. Zij gaat aan de slag als International Director Climate voor One Architecture & Urbanism. In deze nieuwe rol legt ze de focus meer op ontwerp en advies om zo van projecten naar opzetten van programma’s en netwerken te komen. Natuurlijk zijn wij super trots op Lot. Haar kennis en volhardendheid kunnen ze goed gebruiken in New York. Zeker gezien de recente extreme omstandigheden en de roep om een Rainproof New York.

Samen met Daniel, programmamanager van Amsterdam Rainproof, heeft Lot dit programma opgezet. Dit door vorm te geven aan de strategie, de visuele identiteit met al haar middelen en de start van de samenwerkingen met de tuinbranche, hoveniers, ontwikkelaars en verzekeraars. Mede hierdoor is Amsterdam Rainproof het semi-onafhankelijk platform geworden wat het nu is, met hele eigen stijl en werkwijze.

Lot: ‘Aangezien New York het New Amsterdam is, zeg ik nu, Amsterdam is de new New York… Dus vanuit Amsterdam ga ik voor One meewerken aan klimaatadaptatie en resiliency projecten en programma’s in Noord-Amerika, Azië, Afrika en Europa.’

Lot ging in 2013 vanuit een internationale commerciële ontwerp-advies rol aan de slag bij Amsterdam Rainproof. Dit was een grote sprong in het diepe. Vele sprongen in het diepe volgden, het vanuit Rainproof opzetten van en werken aan het nationale platform Samen Klimaatbestendig, pionieren als programmamanager in de Metropoolregio Amsterdam met het programma MRA klimaatbestendig maken, werken aan klimaatbestendige fysieke veranderingen binnen het programma Waternet Klimaatadapatie en in het initiëren van Resilience by Design MRA.

Op naar de volgende sprong in het diepe in een nieuwe rol. Zet hem op, Lot!