Primaire tabs

NAK Lot Locher

Lot ‘goes international’

Gepubliceerd op

9 november 2021

Rainproof programma strateeg en medeopzetter Lot Locher gaat zich internationaal inzetten voor een klimaatadaptieve en toekomstbestendige omgeving. Zij gaat aan de slag als International Director Climate voor One Architecture & Urbanism. In deze nieuwe rol legt ze de focus meer op ontwerp en advies om zo van projecten naar opzetten van programma’s en netwerken te komen. Natuurlijk zijn wij super trots op Lot. Haar kennis en volhardendheid kunnen ze goed gebruiken in New York. Zeker gezien de recente extreme omstandigheden en de roep om een Rainproof New York.

Samen met Daniel, programmamanager van Amsterdam Rainproof, heeft Lot dit programma opgezet. Dit door vorm te geven aan de strategie, de visuele identiteit met al haar middelen en de start van de samenwerkingen met de tuinbranche, hoveniers, ontwikkelaars en verzekeraars. Mede hierdoor is Amsterdam Rainproof het semi-onafhankelijk platform geworden wat het nu is, met hele eigen stijl en werkwijze.

Lot: ‘Aangezien New York het New Amsterdam is, zeg ik nu, Amsterdam is de new New York… Dus vanuit Amsterdam ga ik voor One meewerken aan klimaatadaptatie en resiliency projecten en programma’s in Noord-Amerika, Azië, Afrika en Europa.’

Lot ging in 2013 vanuit een internationale commerciële ontwerp-advies rol aan de slag bij Amsterdam Rainproof. Dit was een grote sprong in het diepe. Vele sprongen in het diepe volgden, het vanuit Rainproof opzetten van en werken aan het nationale platform Samen Klimaatbestendig, pionieren als programmamanager in de Metropoolregio Amsterdam met het programma MRA klimaatbestendig maken, werken aan klimaatbestendige fysieke veranderingen binnen het programma Waternet Klimaatadapatie en in het initiëren van Resilience by Design MRA.

Op naar de volgende sprong in het diepe in een nieuwe rol. Zet hem op, Lot!

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Lot, Nederland is nog lang niet klaar met klimaatadapatie dus je kunt nog lang niet weg. Ik heb de aanpak van Amsterdam Rainproof altijd bewonderd en ik heb er veel van geleerd. Als je 'het buitenland' ook helpt klimaatapadtiever en vooral klimaatbewuster te maken, en dat gaat jou lukken. dan profiteren wij hier ook van!  Lots of Succes and Good Luck!

 

 

Gerrit Pieter R... (niet gecontroleerd) replied on

Hey Lot,

Mooi nieuws, goed dat jouw internationale kennis en betrokkenheid op deze manier tot uitdrukking komt. Ik hoop dat je in Nederland ook actief blijft en verder blijft bouwen aan het waardevolle netwerk en kennisinstituut 'Rainproof'. Heel veel plezier en succes gewenst in deze nieuwe rol. 

Groet, Team NL Greenlabel 

Prisca van der ... (niet gecontroleerd) replied on

Succes in NY! Ons nieuwste exportdproduct wordt Rainproof? Het mooie is de link met vergroening. Rainproof = klimaatbestendig, meer biodiversiteit én meer leefbaarheid. Aan jou de schone taak bewustwording over te brengen dat je investeringen ruim terugverdient door minder maatschappelijke kosten (gezondheidsvoordelen) en minder schades (calamiteiten dempen).  

Luc Sour (niet gecontroleerd) replied on

Super Lot,

Dat zal zeker een boost geven.  Met jouw inzet en inspiratievol optreden heb je ons altijd ondersteund. Dank daarvoor.

Arno Lammers, Vanuit regio Haaglanden

Arno Lammers (niet gecontroleerd) replied on

Dank allen voor jullie mooie berichtjes. Gelukkig blijf ik ook in Nederland nog actief naast al het werk in het buitenland. En het mooie is dat ik dan ook de goede ervaringen en lessen uit het buitenland weer naar Nederland kan halen. Want daar gebeuren ook veel mooie dingen waar wij van kunnen leren. Ik hoop jullie allemaal nog tegen te komen in het werkveld. Groet Lot Locher

Lot.Locher (niet gecontroleerd) replied on

En dit moet ook rainproof

Praat mee