NLdoet Rainproof in Zuidoost

Gepubliseerd op:
21 maart 2019

Regen, regen en nog eens regen. We hebben behoorlijk wat stormachtig weer achter de rug. Regen (en dus reden) genoeg om je tuin Rainproof in te richten… en dat is nou precies wat wij afgelopen weekend gedaan hebben. Samen met zo’n twintig vrijwilligers in alle leeftijden trotseerden wij zaterdag de regen, om een aantal tuinen van een seniorencomplex van woningstichting Rochdale op te knappen. Ook wethouder Ivens van Gemeente Amsterdam kwam een handje helpen.

Van versteende tuin naar een rainproof inrichting

De bewoners waren vol lof over het eindresultaat. Van een versteende tuin naar een groene Rainproof inrichting. Tegels maakten plaats voor onderhoudsvriendelijke, vaste planten. Kleurrijke vaste bloemen hebben een mooi prominent plekje gekregen. Ook zijn er waterpasserende tegels geplaatst. Kortom: dit was weer een zeer geslaagde, regenbestendige tuinactie! Onze complimenten aan alle vrijwilligers.

Tuinactie_Zuidoost_vrijwilligers

Deze actie was onderdeel van de landelijke NLdoet actie en is uitgevoerd in samenwerking met Stichting Present Amsterdam en Sociaal Tuinieren. Deze partijen slaan een brug tussen mensen die vrijwillig hulp willen geven en zij die hulp kunnen gebruiken.

Watervriendelijke Tuinmaand

Wil jij nou ook een watervriendelijk tuin? Een tuin waarin de regen goed weg kan lopen? Met planten die goed tegen natte voeten kunnen? Deze en komende maand blijven wij middels acties, workshops en andere evenementen aandacht besteden aan de Watervriendelijk Tuinmaand.
Bekijk alle acties in maart en april.