Primaire tabs

regenton actie NMT Zuid

NMT Zuid start regenton actie

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

28 maart 2017

Rainproof partner Natuur&Milieuteam Zuid start de regenton actie.  Met een regenton in je (gevel)tuin kun je wateroverlast voorkomen en het verspillen van kraanwater tegen gaan. Een regenton maakt het planten water geven een stuk makkelijker. Het voorkomt het gesleep met gieters van drie hoog naar beneden. Kortom, alleen maar voordelen!

De eerste ton naar de Groene Quellijnstraat

Op zaterdagmiddag 18 maart is de eerste regenton geïnstalleerd bij de groene Quellijnstraat. In de straat in De Pijp woont een aantal actieve bewoners. Ze onderhouden geveltuintjes en openbaar groen in hun straat zoals de bloembakken. Vooral 's zomers kost het veel tijd om alle planten water te geven. Voorheen haalden ze het water uit de Boerenwetering maar sinds de kade is afgesloten door de bouw van de parkeergarage kan dat nu niet meer. In overleg met woningbouwvereniging de Alliantie en Stadsdeel Zuid worden in de Quellijstraat nu vier regentonnen (en koppelingen) geplaatst. De tonnen komen te staan aan het begin van de straat bij de Ruysdaelkade. Eén krijgt een tuinslang om het nog makkelijker te maken de planten water te geven.

Nog 9 regentonnen te verdelen

Wil jij ook zo’n mooie regenton in je geveltuin, op het schoolplein van je kind, in je gemeenschappelijke binnentuin, of op je balkon…? Dat kan! NMT Zuid is op zoek naar geschikte locaties om nog 9 regentonnen te plaatsen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anna Galenkamp (Anna@NMTZuid.nl of 06-2053946) of kijk op de website van NMT Zuid.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

Een hele geschikte plaats in onze mooie buurttuin en stadsbakkentuin, verzorgd door en voor vrijwilligers in de Curaçaostraat Amsterdam.

Gineke Uilenberg (niet gecontroleerd) replied on

Dag Gineke, leuk dat je geinteresseerd bent in een regenton voor jullie tuin! Zou je mij een mailtje kunnen sturen? Dat kan naar Anna@NMTZuid.nl. Dan neem ik contact met je op over de vervolgstappen. Ik hoor graag van je. Vriendelijke groet, Anna

Anna (niet gecontroleerd) replied on

Dit gaat over een rainproof

GebouwGebouw

Labels

Category: 

En dit moet ook rainproof

Praat mee