NMT Zuid start regenton actie

Gepubliseerd op:
28 maart 2017

Rainproof partner Natuur&Milieuteam Zuid start de regenton actie.  Met een regenton in je (gevel)tuin kun je wateroverlast voorkomen en het verspillen van kraanwater tegen gaan. Een regenton maakt het planten water geven een stuk makkelijker. Het voorkomt het gesleep met gieters van drie hoog naar beneden. Kortom, alleen maar voordelen!

De eerste ton naar de Groene Quellijnstraat

Op zaterdagmiddag 18 maart is de eerste regenton geïnstalleerd bij de groene Quellijnstraat. In de straat in De Pijp woont een aantal actieve bewoners. Ze onderhouden geveltuintjes en openbaar groen in hun straat zoals de bloembakken. Vooral ’s zomers kost het veel tijd om alle planten water te geven. Voorheen haalden ze het water uit de Boerenwetering maar sinds de kade is afgesloten door de bouw van de parkeergarage kan dat nu niet meer. In overleg met woningbouwvereniging de Alliantie en Stadsdeel Zuid worden in de Quellijstraat nu vier regentonnen (en koppelingen) geplaatst. De tonnen komen te staan aan het begin van de straat bij de Ruysdaelkade. Eén krijgt een tuinslang om het nog makkelijker te maken de planten water te geven.

Nog 9 regentonnen te verdelen

Wil jij ook zo’n mooie regenton in je geveltuin, op het schoolplein van je kind, in je gemeenschappelijke binnentuin, of op je balkon…? Dat kan! NMT Zuid is op zoek naar geschikte locaties om nog 9 regentonnen te plaatsen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anna Galenkamp (Anna@NMTZuid.nl of 06-2053946) of kijk op de website van NMT Zuid.