Onthulling Rainproof informatiebord

Gepubliseerd op:
8 februari 2019

De daktuin van het Huis van de Wijk de Pijp heeft er een Rainproof maatregelenbord erbij. Deze fantastische daktuin bergt van zichzelf al een grote hoeveelheid regenwater, maar het kan altijd beter. Afgelopen november hebben we dan ook op deze locatie, samen met Natuur&Milieuteam Zuid, een Water Demo Dag georganiseerd. Er is een groen sedum dak aangelegd, een regengoot geplaatst en aangesloten op een regenton. Ook hebben we de werking van een grindkoffer gedemonstreerd, dit wordt toegepast in combinatie met een afgekoppelde regenpijp om het water tijdelijk in op te vangen. Ook zijn er waterdoorlatende tegels geplaatst en gevuld met planten.

Al deze maatregelen samen op een locatie waren voor ons reden om een informatief bord te laten maken. Hierop wordt uitleg gegeven over de verschillende regenbestendige maatregelen getroffen op het dak is. Er is een duidelijke schets te zien van iedere maatregel en er wordt uitleg gegeven over de inzetbaarheid van deze maatregelen. Kortom, nog een reden om een kijkje te nemen op deze fantastische daktuin.

Feestelijke onthulling

Tijdens de heropening van het Huis van de Wijk de Pijp, waar Natuur&Milieuteam Zuid is gevestigd, werd het informatiebord onthuld en gedoopt met regenwater. Ook werd het groene dak op het tuinhuis tijdens een workshop verder afgemaakt. Kom vooral een keer in deze tuin kijken!

Huis van de Wijk de Pijp - Rainproof informatiebord