Primaire tabs

Amstelveen Rainproof kaart

Ook Amstelveen wordt Rainproof!

Door

Redactie Rainproof

Gepubliceerd op

14 maart 2018

Vandaag lanceert het online platform Amstelveen Rainproof! Een prachtig initiatief. Het nieuwe online platform inspireert en activeert bewoners, bedrijven en kennisinstellingen in Amstelveen om zich in te zetten voor een regenbestendige stad. Na Amsterdam is Amstelveen de tweede gemeente met een rainproof-platform. Wij hielpen met de ontwikkeling. Lees verder!

Amstelveen Rainproof

Amstelveen Rainproof is een initiatief om de stad bestendig te maken tegen toenemende hoosbuien en hittegolven als gevolg van klimaatveranderingen. Het platform biedt informatie en inspiratie en zet bewoners, ambtenaren en ondernemers aan tot actie. “De stad klimaatbestendig maken vraagt van iedereen een bijdrage”, aldus BBA-wethouder Peter Bot (duurzaamheid). “Daarom willen we Amstelveners met elkaar verbinden. Zowel bij lopende projecten als bij nieuwe initiatieven. Het doel is bewustwording om van Amstelveen een stad te maken die klaar is voor het klimaat van de toekomst.”

Rainproof-maatregelen

Gemeente Amstelveen heeft in kaart laten brengen wat risicogebieden in de stad zijn. Zo kan de gemeente bij reconstructies het regenwater beter afvoeren of opslaan. Belangrijk hierin is dat bewoners actief bezig gaan met regenbestendigheid. Zo kunnen zij meer groen en minder betegeling aanbrengen in hun tuin en regenwater opvangen. Ook andere maatregelen zijn mogelijk, zoals waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes. Een regenton voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar is een eerste stap om te voorkomen dat schoon water in het riool verdwijnt!

Regenwater opvangen met korting

Om het platform een vliegende start te geven, biedt Gemeente Amstelveen samen met tuincentra Life & Garden en Konijnenburg €10 korting bij aanschaf van producten die bijdragen aan regenwateropvang. Denk bijvoorbeeld aan een afkoppelstuk voor een regenpijp of een regenton. Er zijn 120 kortingsbonnen beschikbaar! Interesse? Bekijk dan eens de actievoorwaarden op www.amstelveenrainproof.nl.

Wat denk jij?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Reacties

ja,een mooi plan!opvang water en groene daken!

maar denk ook eens aan waterbestendige planten die ook nog tegen hitte kunnen zoals bamboe![dit wel goed afschermen langs betonnen randen!{hij/zij groeit snel!}

verder is het aanbrengen van wateropslagtanken ook iets nuttigs!

met vriendelijke groet!

R.barens

repco barens (niet gecontroleerd) replied on

En dit moet ook rainproof

Praat mee