Ook Maassluis Rainproof!

Gepubliseerd op:
13 september 2018

Dinsdag 11 september is aan het college van Maassluis de eerste ‘Rainproof Maassluis folder’ overhandigd. Deze folder is speciaal ontwikkeld voor de gemeente Maassluis. Geïnspireerd door Amsterdam Rainproof is Marc van der Leeuw-Damee van gemeente Maassluis aan de slag gegaan met een unieke infographic. In deze illustratie staan lokale maatregelen afgebeeld die Maassluis Rainproof kunnen maken. Uiteraard kunnen vele maatregelen ook door andere gemeentes én door inwoners zelf ingezet worden. Van harte gefeliciteerd met deze mooie folder.

Maak je stad Rainproof, bekijk de folder en lees wat jij kan doen.

Download de infograpic: PDF iconHet regent vaker en harder, en jouw stad kan dat niet aan (A4).
Download de infographic: PDF iconZo maken we Maassluis Rainproof (A3)
Deze folders zijn specifiek ontwikkeld voor de gemeente Maassluis. Wil je ook rainproof communicatiemiddelen inzetten voor je eigen gemeente. Bekijk dan het rainproof huisstijl handboek.

Over Maassluis

Maassluis is een prachtige stad met een rijke historie en unieke ligging. Ook Maassluis heeft de afgelopen jaren last gehad van extreme regenbuien. De hoosbui van 29 mei 2018 toonde aan waar het in de stad nog mis gaat. In de folder zijn de maatregelen te zien die juist die regenwaterknelpunten op kunnen lossen. Maatregelen als bergen in de haven en water afvoeren naar diepere bodemlagen (zogenaamde diepte infiltratie) behoren hiertoe.

Bekijk alle Rainproof communicatiemiddelen via de toolbox.