Opening FabCity

Gepubliseerd op:
12 april 2016

Maandag 11 april is FabCity feestelijk geopend door minister Bussemaker en burgemeester Van der Laan. FabCity is een tijdelijke, gratis toegankelijke campus op de Kop van Java-eiland. De campus bestaat uit innovatieve paviljoens en installaties voor de stad van de toekomst.

Het Rainproof Paviljoen

Rainproof is prominent aanwezig op Fabcity met het innovatieve Rainproof paviljoen. Met innovatieve systemen op en om de container laten we zien dat er ook anders met regenwater omgegaan kan worden. Op het dak ligt een groen-blauw daksysteem. De Dakdokters en GrownDownTown tonen hoe je slim het water op je dak kan opvangen, en het regenwater kan gebruiken voor de irrigatie van groenten en kruiden. Aan de wand van het paviljoen is een groene gevel, aangelegd door Sempergreen. En voor het paviljoen liggen de rain(a)way tegels van Fien Dekker in combinatie met het permeoblok van De Hamer.

Een deel van de container laat zien hoe de bestaande verharde stad eruit ziet. Een traditioneel dak, een grijze gevel en tegels zorgen ervoor dat het water snel afvoert naar de put. 

 FabCity openingDe Rainproof Container. ©Isabel Lara Vega

Binnen in de container vinden bezoekers meer informatie over het rainproof inrichten van de stad, voorbeeld projecten en wateroverlast beelden, de animatie en het netwerk. Ook kan je als bezoeker zélf onderdeel worden van het netwerk.

Bezoek ons paviljoen

Benieuwd naar ons paviljoen? Kom langs en bezoek het Rainproof paviljoen op de Fabcity Campus.  Ervaar wat extreme regenbuien met de huidige en toekomstige stad doen door de douches aan te zetten of loop naar binnen en wordt onderdeel van ons netwerk!

FabCity Campus is elke dag open van 10.00 uur – 20.00 uur. 

fabcity-rainproof
De partners GrownDownTown, Fien Dekker en de Dakdokters. ©Isabel Lara Vega