Pilot tegelservice geslaagd!

Gepubliseerd op:
27 maart 2020

In de Dapperbuurt en de Indische buurt West hebben wij afgelopen weekend samen met de gemeente de eerste tegelservice georganiseerd. Ondanks het Coronavirus is deze service gewoon doorgegaan. De zon scheen, en velen gingen aan de slag in de tuin! Ongeveer 4.000 flyers zijn er onder bewoners verspreid. Ook de woningbouwcorporaties hebben hun bewoners ingelicht over de service. Dat heeft gewerkt. Meer dan 1.000 tegels zijn opgehaald.

‘Positief dat de gemeente tegels ophaalt’, aldus een bewoner.

Zelf hebben we afgelopen zondag een klein rondje, met gepaste afstand, door de buurt gemaakt. Verschillende bewoners gaven aan het echt heel positief te vinden dat de gemeente het weghalen van tegels uit je tuin vergemakkelijkt door deze service. Maandagochtend telden wij ongeveer 1.000 tegels die op de hoek van de straten waren neergezet om opgehaald te worden. Geen verkeerde score voor een eerste pilot, zeker niet in deze onzekere tijden. Stadsdeel Oost is hierdoor weer een stukje meer Rainproof!

Plantjes ophalen

Aan deze service was ook een actie verbonden. Na het inleveren van een tegel, konden bewoners een plantje ophalen bij Jungle Amsterdam. Deze actie: ‘Tegel eruit, plantje erin’, aangeboden door Stadsdeel Oost, is door de huidige omstandigheden op een iets andere manier doorgezet. Jungle Amsterdam heeft op verschillende tafels plantjes neergezet die bewoners mochten afhalen. Zo bleef er voldoende afstand tussen de verschillende deelnemers. Veel passanten waren blij verrast met dit vrolijke presentje. Jungle Amsterdam heeft echt fantastisch werk gedaan om dit in goede banen te leiden.
Tegelservice - Dapperbuurt

Hergebruik tegels

De tegels zijn maandag door stadswerken opgehaald en afgeleverd bij Oost Indisch Groen, een lokaal buurtinitiatief dat de tegels zal hergebruiken vooral voor verticaal tuinieren. Zo is de cirkel weer mooi rond!