Plan Amsterdam is uit: ‘Bouwen aan een groene stad’

Gepubliseerd op:
21 december 2017

In de nieuwste Plan Amsterdam komen verschillende interessante groene projecten aan bod. Zo gaat een van de artikelen over de derde Gouden Eeuw waarin we volgens velen nu zitten, en hoe groen daarin een cruciale rol speelt. Is de stad straks groen genoeg om aantrekkelijk en gezond te zijn voor de vele inwoners? Ook worden de groene, bijzondere, plekjes in de stad uitgelicht, die door initiatiefrijke rainproof Amsterdammers zijn aangelegd. Onze infographic over de rainproof buurt komt ook in de editie voor!

Waarom groen in de stad?

In de stad regent het steeds vaker en harder. Meer groen draagt onder andere bij aan het opvangen van regenwater. In een groene omgeving werkt de bodem namelijk als een spons. Het regenwater wordt beter opgenomen en blijft in een droge periode langer beschikbaar. Riolen worden zo minder belast, waardoor straten en pleinen bij zware regenval minder snel onderlopen. Dit voorkomt binnenstromend water in je woning of gebouw. Bovendien zorgt groen voor verkoeling bij hoge temperaturen!

© Kees Winkelman

Onze infographic op een mooie plek

In Plan Amsterdam staan veel voorbeelden van groene, rainproof projecten in de stad Amsterdam. Extra blij zijn wij met de aandacht voor onze infographic over een rainproof buurt. Wij als Amsterdam Rainproof streven er namelijk naar  dat, samen met de gemeente en andere publieke en private partijen, groen wordt gerealiseerd dat regenwater opvangt en voor verkoeling zorgt.

Wat is Plan Amsterdam precies?

Plan Amsterdam, uitgegeven door Gemeente Amsterdam, is een vakblad over ruimtelijke thema’s, projecten en ontwikkelingen in de stad. Het blad verscheen in 1995 voor het eerst. De doelgroep van Plan Amsterdam bestaat uit vakrelaties in het brede ruimtelijke ordeningsveld: van samenwerkingspartners binnen de overheid (gemeenten, provincie, rijk) tot architecten- en onderzoeksbureaus, media, onderwijsinstellingen, politieke partijen en internationale vakmatige contacten.

Wil je de uitgave van Plan Amsterdam online bekijken? Dat kan via deze link.