Rain Sense test met de Social Weather App

Gepubliseerd op:
15 juli 2015

Het RainSense project, een project van AMS Institute en de TU Delft, is een living lab aan het realiseren aan de Wibautstraat en gaat deze zomer een experiment uitvoeren met een smartphone app. Het doel van het experiment is het verzamelen van gedetailleerde regen en water-op-straat metingen in Amsterdam om de stad beter te beschermen tegen hevige regenbuien. Het experiment start half juli en eindigt half september. In deze periode wordt er data verzameld over enkele regenbuien en, in geval van intense buien, ook van water-op-straat. De zomerperiode is een hele interessante periode om metingen te doen, omdat in deze tijd van het jaar de meest intense buien vallen.

”We are working with residents to map flooding using the Social Weather app, developed by Delft University of Technology and other partners.The charting goes all the way down to street level – a feature unique to this project. We are also using other smart innovations, including measurement stations on lampposts and umbrellas that serve as mobile rain meters”  Daniël Goedbloed

Natuurlijk hoopt iedereen dat het deze zomer goed weer wordt, maar we ontkomen niet aan enkele buien gedurende de zomer. Juist wanneer dat gebeurt wordt data verzameld van de regen en eventueel water-op-straat. 

De eerste versie van de app is verspreid onder project partners, maar uiteindelijk zal de app beschikbaar worden voor alle Amsterdammers. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Wouter Koole (w.koole@tudelft.nl)

Bekijk ook de video Social Sensing On Demand

Social Weather app