Rainproof Betondorp wint Peilstok

Gepubliseerd op:
1 december 2014

Tijdens de bijeenkomst Hitte in de Delta in Amsterdam werd vrijdag 28 november de Peilstok 2014 uitgereikt aan Rainproof Betondorp.

De prijs (een glazen kunstwerk) is in ontvangst genomen door Louis van Parera (Waternet-Afvalwater) en Marcel van Houten (Stadsdeel Oost-beheer). Ze waren erg trots!

Louis van Parera, Patrick van der Werf, Rick Nijman en Maarten Majoor van Waternet en Marcel van Houten en Tim Boogaard van Stadsdeel Oost hebben zich ingespannen om Betondorp meer rainproof in te richten. Hierin zijn ze ondersteund door Floris Boogaard van Tauw. 

Begin volgend jaar wordt een boek gemaakt over alle inzendingen, waarin bijzondere aandacht wordt besteed aan de winnaar.

Uitreiking_peilstok_Betondorp
Copyright: Monne Tuinhout

Het project Rainproof Betondorp

In Betondorp leveren de gemeente en Waternet een bijzondere prestatie door in een regulier gepland groot onderhoud van wegen en riolering, aanpassingen mee te nemen om het gebied meer rainproof te maken. Op een aantal plekken in de openbare ruimte zijn of worden aanpassingen gedaan om regenwater tijdelijk vast te houden of te geleiden naar plaatsen waar het geen schade veroorzaakt. Geïnspireerd hierdoor heeft woningcorporatie Ymere ondertussen in Betondorp 400 schuurtjes voorzien van een groen dak.

Meer nieuwsberichten over de winst: