Rainproof en mode

Gepubliseerd op:
24 januari 2020

Op het eerste gezicht heeft regen misschien niet veel met mode te maken. Alhoewel? Zondag 26 en maandag 27 januari komen beide aspecten samen tijdens de Modefabriek. Neem een kijkje in de Rainbar, de enige bar waar het binnen regent! Ervaar én proef de waarde van regenwater met Rainbeer in een duurzame MAIUM regenjas.

Stijlvolle regenjassen

Met gemiddeld 130 regendagen per jaar, heeft elke Nederlander een goede regenjas nodig. Er bleek nauwelijks regenkleding te vinden met een duurzame visie. Dat was reden genoeg voor de Amsterdamse fashion startup Maium om een regenjas te ontwikkelen van gerecycled plastic. Met deze jassen kun je met een gerust hart een stad als Amsterdam doorkruisen.

Regenbestendige stad

Amsterdam Rainproof werkt aan het regenbestendig maken van de stad Amsterdam. Sterker nog: we willen het gratis regenwater, dat nu afgevoerd wordt, beter benutten. Als bewoner, ambtenaar, kenniswerker of ondernemer, als je iets doet, doe het dan rainproof. Met z’n allen kunnen we de sponswerking vergroten en Amsterdam transformeren tot een stad die slim hoosbuien naar z’n hand zet. Zo laten we de regen in ons voordeel vallen. Waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes: er zijn heel veel oplossingen die schade voorkomen, en die de stad tegelijkertijd mooier maken. Win-win dus.

Wil jij ook de Rainbar op jouw evenement?

De bar is uitgerust met licht, geluid en een foto-activatie. Wanneer een bezoeker, gehuld in regenjas, naar binnen stapt, start de ervaring direct. Er klinkt gedonder, je ziet bliksemschichten en hoort een Engelstalige voice-over. Deze vertelt de urgentie van de waterproblematiek op een ‘Hollywood blockbuster’-achtige manier. De voice-over eindigt met hevige regenval. Achter de blauwe bar staat de barman/-vrouw, die na de hoosbui een groepsfoto maakt van de bezoekers, die geprint mee naar huis kan. En uiteraard is er een Rainbeertje te drinken. Boek de bar!

Rainbar is een concept van het ROEF collectief en is mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Rainproof, Water Sensitive Rotterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Rainbeer.