Rainproof partners winnaars van de Sociale Helden West prijs

Gepubliseerd op:
25 april 2018

Op donderdagavond 12 april vond de 5e editie van de Pitch-Avond Sociale Helden West plaats. Onze partners Buro Regen&Water en De Tuin van Jan hebben beide met hun businessplan en pitch een subsidie van 25.000 euro ontvangen!

Wie zijn de Sociale Helden West?  

Sociale Helden West zijn ondernemers en bewoners met impact. Initiatiefnemers die de leefbaarheid van Amsterdam West of hun buurt verbeteren en hiervoor subsidie kunnen krijgen van het stadsdeel.

Pitch avond  

Op 12 April vond de 5e editie van de Pitch-Avond Sociale Helden West plaats. Tijdens deze pitch-avond beoordeelden de adviescommissie 6 pitches. De afgelopen maanden hebben deze sociaal ondernemers hard gewerkt aan een businessplan en deze avond werden zij beoordeeld door de adviescommissie. De sociaal ondernemers uit Amsterdam West maakten kans op de subsidie Sociale Helden West van maximaal 25.000 euro. Daarnaast werd ook een prijs van 3.000 euro uitgereikt aan de beste pitcher van de avond.

Buro Regen&Water

Buro Regen&Water is gevestigd in het verzamelgebouw Coop MidWest in Amsterdam West. Zij hebben daar twee oude schoolpleinen vergroend en omgevormd tot proefstations. Een deel van het proefstation is zowel showtuin & regenwater-testlab. Hier worden experimenten gedaan met rainproof ontwerpen in de buitenruimte. Buro Regen&Water heeft de subsidie ontvangen om verder te gaan met hun missie: heel Amsterdam-West (en daarbuiten) te helpen met het behouden van droge voeten, groene tuinen en vele andere oplossingen om de regenwateroverlast om te zetten in regenwaterplezier!

De Tuin van Jan      

De Tuin van Jan is een paradijstuin die fungeert als ‘Regentuin’: twee natuurvijvers vangen het hemelwater op. De regenpijpen van de oude school zijn van het riool afgekoppeld en voeren nu het regenwater af naar  de vijvers. Daarnaast zijn 10.000 stoeptegels verwijderd zodat de tuin dienst doet als ‘spons’ voor de wijk. De Tuin van Jan is sinds vorig jaar ook een officiële schooltuin. Vele basisscholen uit de buurt komen hier tuinlessen volgen. De Tuin van Jan heeft de subsidie ontvangen voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van deze tuinlessen.

Meer informatie       

Ben jij ook een Sociale Held West en wil je kans maken op een prijs? Kijk dan snel op de website van de gemeente Amsterdam voor meer informatie!