Rainproof plein de Mirandabad in uitzending RTL Z

Gepubliseerd op:
24 juni 2016

Afgelopen dagen was er veel aandacht voor het rainproof voorplein van De Mirandabad. De hoosbuien van deze week toonden het belang van regenbestendige maatregelen in de stad.

Uitzending RTL Z Today

De uitzending van RTL Z Today van donderdag 23 juni heeft het over de hoosbuien. ”Tropische buien lijken steeds meer regel dan uitzondering te zijn. En dat lijkt niet alleen zo, dat ís ook zo. Door de klimaatverandering. We worden dus niet alleen bedreigd vanuit de zee, maar ook vanuit de lucht. Hoe houden we het droog?”

Onze programmamanager Daniël Goedbloed liep in de uitzending over het voorplein en vertelde over de maatregelen die zijn genomen om droge voeten te houden. Klik op onderstaande afbeelding voor de uitzending: Daniël vanaf minuut 4.00. 

RTL Z Today uitzending Rainproof

Rainproof ontwerp

Het voorplein van de Mirandabad is onlangs heringericht. Bij dit project is regenbestendigheid expliciet meegenomen in het ontwerp. Meer informatie:

Het project ‘Herinrichting voorplein De Mirandabad
Het verhaal: ‘Droge voeten voor het zwembad
NOS Nieuwsuur: ‘Wat mag wateroverlast kosten?’ 

Het voorplein na hoosbui

In Nederland viel er in de nacht van woensdag 22 juni op donderdag 23 juni veel regen. De verdiepte grindtuin op het voorplein ving het regenwater van de directe omgeving op. Dit was de volgende dag nog goed zichtbaar. Veel kinderen genoten van het regenwater.

werking-mirandabad-na-hoosbui Foto’s van grindtuin op voorplein De Mirandabad na hoosbui. ©Torben Tijms