Rainproof rap: het resultaat

Gepubliseerd op:
20 januari 2022

Weet je nog? Eind december vroegen we jou om mee te rappen in het Glazen Huis te Amersfoort. Dit is de plek waar radio-dj’s zich lieten opsluiten om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Samen met Amersfoort Rainproof en Amstelveen Rainproof hebben we de krachten gebundeld om de rainproof zichtbaarheid te vergroten én geld in te zamelen met een speciale rainproof rap. En dat is gelukt!

Hoewel uiteindelijk vanwege strengere maatregelen de aanwezigheid op het terrein rondom het Glazen Huis niet meer mogelijk was. Is via vele online kanalen geld én woorden ingezameld. Het streefbedrag van 500 euro is ruim behaald. Maar liefst 722 euro van de totale opbrengst van 2.000.183 euro is, dankzij de actie ‘Rap je naar Rainproof’, gedoneerd. Mede dankzij jullie!

Selma – Amsterdam Rainproof: “Het is goed dat er steeds meer aandacht komt voor klimaatverandering. Zo kunnen we aan een breder publiek laten zien wat je allemaal kan doen om tuinen en steden meer rainproof te maken. Steden die beter bestand zijn tegen extreme regen, maar ook tegen hitte en droogte. Voor deze actie hebben we met de verschillende rainproof platformen (Amersfoort, Amstelveen en Amsterdam) de krachten gebundeld. Met als resultaat, de rainproof rap, uitgezonden via Serious Request op 3FM. ”

Beluister het resultaat van rapper Monnik en producer Maxxlevel (dankzij Amersfoort Rainproof). De rap is gemaakt op basis van woorden van donateurs.

Wat is er verder gedaan?

Op prominente plekken rondom de locatie van het Glazen Huis, in het centrum en op de looproute van station naar centrum zijn tips gedeeld en adviezen gegeven. Leuzen als ‘Tegels eruit, groen erin’ en ‘Ben je nou helemaal betegeld?’ gespoten in krijt op de grond heeft de Amersfoorters én bezoekers van de stad aangezet tot nadenken.