Regentonnen actie in Betondorp

Gepubliseerd op:
31 mei 2019

In november 2018 is er in Betondorp een fantastisch initiatief gestart! Een regentonnen actie. Inmiddels hebben al meer dan 50 bewoners zich opgegeven. Bij deze actie helpen de woningbouwcorporaties graag mee Betondorp regenbestendig te maken. Want elke druppel telt! En dat geldt zeker als je in deze zeer laag gelegen polder woont. Wateroverlast door overbelasting van het riool na hevige regenval komt hier vaak voor.

Gratis aansluiting

Huurders van de woningbouwcorporaties Ymere en Eigen Haard kunnen in Betondorp een regenton gratis laten aansluiten. De regentonnen helpen om het water tijdelijk op te slaan. In droge periodes kan men het regenwater hergebruiken. Een win-win situatie!

Bij deze actie is ook Groetje Groen betrokken, een zeer actieve bewonersgroep. Ook kan men hier terecht voor meer informatie over deze actie.

Eerste regenton

De eerste regenton in Betondorp is inmiddels aangesloten door de woningbouwvereniging. Huurder Jasper gaat voortaan zijn plantjes in zijn prachtige tuin water geven, met regenwater opgevangen in zijn gloednieuwe regenton.

Waarom Betondorp

Betondorp ligt in de Watergraafsmeer, een polder 5 meter beneden zeeniveau. Een grote uitdaging dus als het gaat om de verwerking van regenwater. In de wijk worden een groot aantal klein- en grootschalige maatregelen uitgevoerd om de buurt beter bestand te maken tegen extreme buien. Lees meer over dit het project Betondorp

Woon je in Betondorp en wil je een regenton? Bekijk de onderstaande informatie:
Regentonnen actie Betondorp ism woningbouwcorporaties