Regentonnen worden geveltonnen

Gepubliseerd op:
27 juli 2018

Een regenton in elke geveltuin! Samen met Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael, Natuur en Milieuteam Zuid en bewoners spelen we in op de extreme weersomstandigheden. Om de regen- en droogteproblemen aan te pakken hebben zij zo veel mogelijk regentonnen geplaatst in geveltuinen, binnentuinen, hofjes en perken. Kortom de openbare ruimte. Kostbaar drinkwater wordt hiermee bespaard. En voor iemand die niet op de begane grond woont, maar wel de geveltuin beheert is zo’n gevelton ook een grote uitkomst. Het slepen met emmers en gieters is verleden tijd!

Resultaat

Er zijn inmiddels al meerdere regentonnen geplaatst in de Jordaan. Op verschillende plekken van geveltuin tot kinderboerderij vergroenen, de tuintjes waarin deze tonnen een plekje gevonden hebben, het straatbeeld. Ook weten buren elkaar te vinden en te enthousiasmeren. Elke druppel telt, dat geldt zeker voor de regen die in de geveltuinen benut kan worden. Dit leidt naar meer.

Ook een regenton?

Samen met Rainproof en Natuur en Milieuteam Zuid willen wij als Wijkcentrum zo veel mogelijk regentonnen plaatsen in de wijk voor een zo laag mogelijk tarief. Doordat we dit groots willen aanpakken kunnen we gezamenlijk groots inkopen waardoor de kosten zo laag mogelijk blijven.

Neem voor meer informatie over de regentonnenactie contact op met Kees (kees@jordaangoudenreael.nl) of bel naar 020-7192371 voor meer informatie over de actie