Regentuin demo-opstelling bij Intratuin Amsterdam

Gepubliseerd op:
8 maart 2016

Bij de ingang van Intratuin Amsterdam staat een prachtige demo-opstelling van een regenbestendige tuin. Deze echte eye catcher laat klanten op een mooie manier zien welke mogelijkheden er zoal bestaan om een tuin tegelijk leefbaar, levendig, groen en regenbestendig te maken. 

De mogelijkheden zijn eindeloos: een groen dak, regenwater opvangen en hergebruiken met een regenton, brede voegen of waterpasserende terrasverharding, een grindpad, meer beplanting voor een levende tuin, of bijvoorbeeld een infiltratiestrook. In de maatregelen toolbox staan nog veel meer mogelijkheden.

De demo-opstelling is slechts één van de vele manieren waarop het tuincentrum invulling geeft aan de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Zo vond er ook een rainproof schetsactie plaats op zaterdag 12 maart.

Bekijk de waterpagina van Tuinbranche Nederland voor meer foto’s. 

Intratuin demo opstelling
Foto’s van de verschillende onderdelen van de opstelling. ©Judith Baehner – hetgroenlab.nl 

Waterschapsbestuurders

Afgelopen vrijdag 4 maart bezocht een grote delegatie PvdA waterschapsbestuurders van diverse waterschappen uit Nederland ons Waterschap Amstel, Gooi & Vecht. Tijdens deze netwerkbijeenkomst werden meerdere projecten bezocht: het ‪Polderdak van de Dakdokters, de Stadstuin Overtoom, én Intratuin Amsterdam

Hier konden ze de prachtige demo-opstelling zien van een regentuin dat onderdeel vormt van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Brenda Horstra van de Tuinbranche Nederland, Stacey Wielinga van de Intratuin en ‪#‎rainproof‬‘er Tjerron gaven tekst en uitleg over de samenwerking.

Waterschapsbestuurders PvdA

Op Donderdag 17 maart kwam ook een delegatie waterschapsbestuurders van waterschap Vechtstromen naar de Intratuin om uitleg te krijgen over de campagne.

Ook vond er als onderdeel van de campagne op zaterdag 19 maart een Rainproof tuinontwerpsessie plaats bij GroenRijk Zwanenburg

Vechtstromen