Retentiedak in Zuidas; waar liggen kansen?

Gepubliseerd op:
3 januari 2018

Een groen en rainproof retentiedak biedt veel voordelen. Zo draagt het bij aan het afvangen van fijnstof, zorgt het voor energiebesparing en heeft het een groot waterbergend vermogen. Op dit moment heeft 7.330 m2 van de Amsterdamse Zuidas een retentiedak. In samenwerking met Rooftop Revolution, Green Business Club Zuidas, Gemeente Amsterdam en Waterschap Amstel, Gooi & Vecht willen we vóór 2020 25.000 m2 van dit soort groene daken realiseren. Omdat er met 7.330 m2 op de teller nog een hoop werk te doen is, brachten bovengenoemde partijen kansrijke retentiedaken in Zuidas visueel in kaart!

Interactieve kaart met huidige en potentiële retentiedaken

Middels een interactieve plattegrond zie je welke gebouwen in Zuidas al over een groen dak beschikken en hoe deze eruitzien. Daarnaast selecteerden de betrokken partijen de daken die kansrijk zijn voor een groene make-over. Klik eens rond op de kaart en leer over de retentiedaken in Zuidas!

Voordelen van groene daken

Een retentiedak heeft meer capaciteit om regenwater op te slaan dan een normaal dak. Bovendien kan het regenwater vertraagd afvoeren. Hierdoor verlicht het de druk die op het rioolstelsel komt te staan bij zware regenval en zorgt het voor een energiebesparing tussen de 10- en 30%. Bovenal biedt een retentiedak een prettige omgeving voor bewoners en werknemers van gebouwen om even te ontspannen.

Gratis dakscan door Rooftop Revolution

Groene daken zorgen ervoor dat de stad toekomstbestendiger wordt. Om dit te stimuleren, brengt Rooftop Revolution gratis de duurzame mogelijkheden en stakeholders in kaart. Daarnaast stelt zij kosteloos een overzicht op van de kosten en baten die bij een retentiedak horen. Neem contact op met Rooftop Revolution voor meer informatie.