RTL4 programma Groene Handen over de rainproof tuin

Gepubliseerd op:
1 mei 2017

Afgelopen zondag was de vierde aflevering van het nieuwe tv-programma Groene Handen op RTL4. Deze aflevering ging Lodewijk Hoekstra aan de slag met de regenbestendige tuin.

Samen met onze programma manager Daniel Goedbloed besprak Lodewijk wat je kan doen om je tuin regenbestendig te maken en het regenwater te gebruiken voor de planten. Ze liepen langs de demo-opstelling van een watervriendelijk tuin in de Intratuin Oost en bespraken groene daken, afkoppelen van grind, regenwatervijvers en groene muren.  Bekijk alle tips van Groene Handen voor een regenbestendige tuin

groene handen rainproofDaniel Goedbloed vertelt aan Lodewijk Hoekstra over het inrichten van een watervriendelijke tuin in het TV programma Groene Handen. 

Weekend tuinklus

Barbara heeft als het hard regent veel last van water in haar tuin. Lodewijk ging aan de slag om haar tegelparadijs om te toveren tot een gezellige én groene tuin. Lodewijk deed dit in weinig tijd door een pergola van duurzaam douglas hout te maken en een mooi gazon aan te leggen. Onder het gazon groef hij gaten waar hij hydrokorrels in deed. Zo kan het overtollige regenwater in de toekomst nog makkelijker weglopen. Lees meer over de weekend tuinklus

Groene Handen TV

In het programma Groene handen behandelt Lodewijk Hoekstra, samen met een aantal “groene” collega’s uit het vak, diverse onderwerpen die met tuinieren en groenbeleving te maken hebben. Hij laat zich inspireren door groenexperts en pakt laagdrempelige en leuke tuinklussen aan.

Uitzending terugkijken

Bekijk de uitzending op RTL4 Groene Handen Aflevering 4
Het onderdeel over Rainproof start na minuut 11.

Let op! Alleen deze week nog gratis te bekijken.