Slimme Rainproof maatregelen tijdens het Weekend van de Wetenschap

Gepubliseerd op:
26 september 2019

Het weekend van 5 en 6 oktober staat in heel Nederland in het teken van wetenschap en technologie. Tijdens het Weekend van de Wetenschap openen honderden organisaties hun deuren om jong en oud op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wondere wereld van de wetenschap, en wat die ons te bieden heeft. Ook op en rond het Marineterrein Amsterdam is er genoeg te ontdekken.

Met alle innovatieve organisaties is het Marineterrein bij uitstek een plek waar de wetenschap hoog in het vaandel staat. Hier is ruimte om te experimenteren en na te denken over hoe we de stad toekomstbestendig kunnen maken. Maar hoe ziet dat er precies uit? En hoe kunnen we technologie gebruiken voor een betere rainproof leefomgeving?

Ontdek en ervaar

Een regenton, een groen dakā€¦ Wist je dat op het Marineterrein slimme varianten hiervan te zien zijn? Maar wat doet een slimme regenton eigenlijk? Wat is nou eigenlijk een slim groen dak? Hoe beschermen zij de stad tegen extreem weer? Daar vertelt collega Mirko, je tijdens een rondleiding over het Marineterrein alles over. Ook neemt hij je mee naar een bijzonder kunstgras sportveld (in ontwikkeling). Wat dit veld bijzonder maakt, is dat het regenwater kan opslaan en hiermee het veld koelt tijdens warme periodes. Wat krijg je dan? Een regenton zo groot als een voetbalveld!

Maar dat is niet alles. Tijdens dit weekend kun je ook een kweekvleesijsje proeven in NEMO De Studio. Of ontdekken hoe insecten in de toekomst het voedseltekort mee helpen oplossen. Neem een kijkje in de schietbaan, waar een laserinstallatie van de Russisch-Nederlandse kunstenaar Vladimir Grafov de grens tussen wetenschap en kunst opzoekt.