Start aanleg Rain(a)Way tegels voorplein WOW Amsterdam

Gepubliseerd op:
22 maart 2017

Stadsdeel West heeft de primeur. Voor de deur van kunstenaarsbroedplaats en hostel WOW Amsterdam liggen vanaf deze week de eerste Amsterdamse rain(a)way tegels.

Huidige bestrating eruit, Rain(a)Way tegels erin

Met droog weer zijn ze een mooie aankleding van de openbare ruimte én bij regen voeren ze op een leuke en speelse manier het regenwater af. En ze doen nog meer. Een deel van het regenwater stroomt vertraagd naar het riool en kan ook via de tegels weer infiltreren in de bodem. Ook de twee regenpijpen van het WOW Amsterdam gebouw zijn afgezaagd en laten zo het water van het dak via de Rain(a)Way tegels stromen.

Stadsdeel West legt de Rain(a)Way tegels tussen de bestaande bestrating. Oftewel tegel eruit, rain(a)way tegel erin!

Iedereen draagt zijn steentje bij

Verschillende partijen zijn betrokken bij het binnenhalen van de rain(a)way tegels naar Amsterdam-West. Stadmaker Luca van der Putten, ontwerpster Fien Dekker, Stadsdeel West, het PlantageLab, WOW-Amsterdam, Waternet en Amsterdam Rainproof hebben daarbij een gezamenlijk doel: een mooi project dat laat zien hoe we in Amsterdam creatief kunnen omgaan met het regenwater.

Kom kijken

Kom een kijkje nemen op het voorplein van WOW-Amsterdam tijdens het openingsfeest op 20 april. Houd onze website in de gaten voor de uitnodiging. 

Lees meer