Studenten communicatie werken aan Rainproof

Gepubliseerd op:
9 februari 2015

Hoe betrek je Amsterdammers bij het onderwerp Rainproof? Wat weet je eigenlijk zelf over het onderwerp en hoe kun je hier een goede communicatie boodschap van maken? Deze vragen staan centraal in de specialisatie ‘Communicatie en de publieke sector’ van de opleiding Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam.

Tijdens de kick-off op maandag 2 februari waren rond de 40 enthousiaste studenten aanwezig. Daniel Goedbloed gaf een presentatie over ons programma. Door de studenten werden vele goede en kritische vragen gesteld  over wat Rainproof wil bereiken en wat het huidige beeld over Rainproof is bij bewoners in de stad.

De opleiding is een combinatie van theorie over overheidscommunicatie en onderzoek in de praktijk. De studenten gaan onder meer de straat op om te onderzoeken wat volgens hun de beste manier is om Amsterdammers te benaderen en met welke boodschap. Misschien kom jij ze wel tegen in de stad! Daarnaast zal de huidige communicatie van Amsterdam Rainproof kritisch tegen het licht worden gehouden om zo tot een verbeterde communicatiestrategie te komen.

We zijn benieuwd naar de uitkomsten en de tips en strategieën waar de studenten mee komen na afloop van hun onderzoek. Natuurlijk houden we je via dit platform op de hoogte van hun bevindingen.