Symposium: Hoe regenbestendig zijn we?

Gepubliseerd op:
27 september 2016

Hoe kun je anticiperen op een wolkbreuk en schade beperken? Op 7 oktober vindt een symposium over schade door wolkbreuken in stedelijk gebied plaats.

Ook dit jaar is Nederland getroffen door wolkbreuken en de gevolgen daarvan. In de pers verschijnen regelmatig berichten met vragen als ‘hoe regenbestendig zijn we eigenlijk?’ en ‘wat kunnen we doen om de schade door regen te beperken?’. Juist naar deze vragen is in de afgelopen jaren veel onderzoek verricht door de overheden, kennisinstellingen en private partijen die zich met het waterbeheer in het stedelijk gebied bezighouden.

De nieuwe inzichten zijn het delen zeker waard. We nodigen je daarom graag uit om aan dit symposium deel te nemen. 

deelsessies-wolkbreuk_symposium

Programma

In de ochtend is er een plenaire sessie waar verschillende sprekers vanuit diverse organisaties ervaring delen met het omgaan en anticiperen op een wolkbreuk. Zo vertelt bijvoorbeeld onze collega Lot Locher hoe we in Amsterdam anticiperen op een wolkbreuk en Pieter de Groene – wethouder Stichtse Vecht- over wat te doen als een wolkbreuk je overkomt.   

Deelsessies

Je kan in de middag deelnemen aan één van vier deelsessies. Elke deelsessie richt zich op een specifiek onderdeel van de universele cyclus die wordt doorlopen bij het omgaan met, en anticiperen op ingrijpende gebeurtenissen:

A. Wat als het ons overkomt?
B. Wat is er gebeurd?
C. Wat kan er gebeuren?
D. Hoe maken we de stad regenbestendig?

Download het volledige programma.

Aanmelden

Datum: 7 oktober 2016
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Aanmelden via de website van Stowa

Het symposium wordt georganiseerd door Rioned, Stowa, TU Delft en Deltares. In samenwerking met Amsterdam Rainproof.