Terugblik Deltacongres 2016

Gepubliseerd op:
3 november 2016

Op donderdag 3 november vond het zevende Nationaal Deltacongres plaats in Apeldoorn. Amsterdam Rainproof kreeg deze dag veel aandacht: een voorbeeld casus van een publiek-private samenwerking om de stad regenbestendig te maken.

Parallelsessie netwerkaanpak

Deze editie stond in het teken van ‘samenwerken en leren van elkaar’. In de parallelsessie ‘Governance: de deltacommunity gooit de deuren open’ ging programmamanager Daniël Goedbloed samen met partners Friso Klapwijk van De Dakdokters en Arnoud Hekkens van de Tuin van Jan in op de vraag hoe een publiek-private netwerkaanpak in zijn werk gaat. 

Rainproof in beeld

Tijdens het Deltacongres werd ook de video gelanceerd over de Rainproof community aanpak en haar partners. In het boekje van het Ministerie IenM ‘Stad in het nieuwe klimaat’ dat werd uitgedeeld tijdens het congres wordt ook meerdere malen gerefereerd naar ons programma. In het artikel ‘zo werkt de netwerkaanpak ook voor uw gemeente‘ vertelt Daniël over de community strategie. In het artikel ‘Samen met de verzekeraars naar een regenbestendige stad‘ ligt de nadruk op de samenwerking tussen Achmea en Rainproof. Ook het allernieuwst project ‘Watervertragende groenstrook‘ staat in het boekje. Ook verscheen er op deze donderdag een uitgebreid artikel in de NRC over de vele Rainproof projecten in de stad. 

Video over de Rainproof aanpak voor het Deltacongres 2016.